IJsdikte

Donderdag 24 januari 2019 was de ijsdikte 4,0 cm. De gevallen sneeuw is wel aan het smelten, maar werd langzamerhand een papperige brij. Het is niet anders.

IJsdikte

Woensdagmorgen 23 januari 2019 was de ijsdikte in vergelijking met dinsdag gelijk gebleven: 4,0 à 4,5 cm. Helaas is de sneeuwval van gisteren hier de oorzaak van. Deze sneeuwlaag kan niet weggewerkt worden, omdat onze veegmachines voor zo'n dunne ijslaag veel te zwaar zijn.

Maar er worden nog enkele nachten met minimaal matige vorst voorspeld, dus we moeten blijven duimen!

IJsdikte

Maandagmorgen 21 januari 2019 om 10.00 uur is de dikte van het ijs gemeten. Op verschillende plaatsen komen we tot 3,0 à 3,5 cm. De zon staat inmiddels flink te schijnen. De buitenthermometer, weliswaar vol in de zon hangend, geeft 10 graden boven nul aan. Kortom, we zijn er nog lang niet. Morgen wordt er sneeuw verwacht, wat ook niet bevorderlijk is voor een dikke ijsvloer.

Maar... we blijven duimen!

ijsdikte vereniging ijsvermaak

IJsdikte

Dinsdagmorgen 22 januari 2019 is de dikte van het ijs weer gemeten. Op verschillende plaatsen komen we nu tot 4,0 à 4,5 cm. Het moet zeker 7 cm worden en richting het weekend zelfs 8 cm om alle leden veilig te kunnen laten schaatsen. 

Dus... duimen, duimen, duimen!

 ijsdikte vereniging IJsvermaak

IJsbaan onder water

In de laatste week van november is de waterpomp aangezet. Het duurt ruim een week voordat de gehele ijsbaan weer onder water staat. Reken maar eens uit hoeveel liters water dat is: ruim 4 hectare ijsbaanoppervlakte en dan zo'n 50 centimeter water erop :-)